The Textile Institute TI

The Textile Institute (TI) on vuonna 1910 perustettu kansainvälinen järjestö, jonka tavoitteena on jäsenien ammattitaidon edistäminen tekstiilin, vaatetuksen ja jalkineiden kaikilla aloilla koulutuksesta ja suunnittelusta tuotteiden valmistukseen ja markkinointiin. Suomessa toimii The Textile Instituten Suomen jaosto, joka on Suomen tekstiiliteknillinen liitto ry:n alajaosto. Jäsenet ovat etupäässä tekstiili- ja vaateustekniikan koulutuksen, tutkimuksen ja yritysten palveluksessa, mutta kaikki tekstiilien, vaatteiden ja jalkineiden parissa työskentelevät ovat tervetulleita The Textile Instituten toimintaan mukaan.

The Textile Instituten tavoitteita ovat mm.

  • maailmanlaajuisten verkostojen luominen
  • ammatillisen pätevyyden edistäminen niin yksilötasolla kuin koko teollisuuden alalla. Tähän kuuluu mm. ammatillisesta pätevyydestä osoittavien arvonimien (LTI, CText ATI ja CTex FTI) myöntäminen.
  • oppilaitosten (lähinnä yliopistojen ja korkeakoulujen) koulutusohjelmien arviointi
  • välittää informaatiota julkaisujen, konferenssien ja sähköisen verkon avulla

TI:n kautta voit solmia kansainvälisiä kontakteja tekstiilien parissa toimivien ammattilaisten kanssa sähköisen jäsenrekisterin avulla, edistää omaa ammattitaitoasi ja hakea TI:n ammatillisia arvonimiä. Henkilöjäsenet saavat ilmaiseksi textiles -lehden ja 20%:n alennuksen TI:n kirjakaupassa (sähköinen).

TI:n jäseneksi voi liittyä osoitteessa: https://www.textileinstitute.org/Personal_Member_App.asp