Puheenvuoro

Tällä palstalla  tekstiilialan asiantuntijat kirjoittavat alan kuulumisia.
Onko sinulla painavaa sanottavaa teva-alasta? Voit saada oman tekstisi tänne lähettämällä sen osoitteeseen tekstiililehti@tekstiililehti.fi.

Uusin puheenvuoro:

10.5.2019

Työturvallisuusalan yhdistys STYL kehittyy

john Bergman

STYL on lyhenne rekisteröidyn yhdistyksemme virallisesta nimestä Suomen Työsuojelualan Yritysten Liitto ja on ollut näin yhdistyksen perustamisesta asti vuonna 1973. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää asiantuntemusta työturvallisuus- ja henkilönsuojainaloilla.

Huhtikuun 10. päivänä pidetyssä kevätkokouksessa osallistujat hyväksyivät hallituksen ehdotuksen  uudesta nimestä Suomen Työturvallisuuden Liitto STYL, ruotsiksi Finlands Arbetsskydds Förbund sekä englanniksi Finnish Work Safety Association. Muutoksen takana on kaksi syytä. Ensinnäkin halusimme modernisoida ydintoimintaamme kuvaavaa nimikettä työsuojelusta laajempaan kokonaisuuteen, työturvallisuuteen. Toinen muutosehdotus koskee jäsenkuntamme profiilin laajentamista kattamaan myös muita kuin perinteisiä suojainmyyjiä. Tähän asti ovat jäsenemme olleet joko kotimaisia yrityksiä (varsinaiset jäsenet) tai täällä toimivia ulkomailla rekisteröityjä  työsuojelualan yrityksiä (kannatusjäsenet) tai aktiiviuransa jo päättäneitä henkilöjäseniä.
Näiden lisäksi meillä on kaksi kotimaista kannatusjäsentä, Finnsafe ry ja Tampereen Messut Oy.

Jatkossa voimme, mikäli muutosehdotukset hyväksytään PRH:ssa, hyväksyä jäseniksi myös asiantuntijajäseniä, jotka toimivat ja ovat asiantuntijoita työturvallisuuden alalla.
Voisimme kutsua jäseniksi yhteisöjä, joiden toiminta edistää työturvallisuutta, mutta jotka eivät välttämättä ole yrityksiä.

Omien jäsenyritysten kouluttaminen on jatkossakin tärkeä osa toimintaamme. Perinteeksi muodostuneet kevät- ja syyskoulutukset ovat ilahduttavasti kyllä jatkuvasti todistaneet että jäsenistö arvostaa tuoreimman tiedon saamista muun muassa Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Työterveyslaitoksen edustajilta, pari esimerkkiä säännöllisistä vieraistamme mainitakseni.

Kirjoitan tätä palstaa parhaillaan käynnissä olevan kevätkoulutuksemme tauolla. Seuraavia, Finnsafen kanssa yhteistyössä toteutettavia syyskoulutuspäiviä on jo jonkin aikaa suunniteltu aktiivisesti. Ohjelmaa viilataan ja aikatauluja lyödään lukkoon minuutin tarkkuudella.
Päivien ajankohta on 28.-29.11 ja pitopaikka näillä näkymin Siuntio. Edellinen yhteinen tapahtuma Haikossa on vielä tuoreessa muistissa, ja tästä tulee vielä parempi.

Olen ilolla huomannut, että viime vuonna käynnistynyt asiantuntijaryhmiemme työskentely on johtanut konkreettisiin tuloksiin. Tällä hetkellä 27:n henkilön muodostama ryhmä on muun muassa  päivittänyt uusimman koulutuskokonaisuutemme Suojainpassin sisältöä vastaamaan uuden asetuksen mukaansa tuomia muutoksia. Suojainpassi on lähinnä käyttäjille suunniteltu netissä suoritettava pätevyystesti, josta selviää testin suorittajalle miksi ja miten suojaimia tulisi käyttää, mikäli riski sairastua tai vammautua on olemassa. Paketti koostuu kahdeksasta erillisestä moduulista: pään suojaus, silmien suojaus, kuulon suojaus, hengityksen suojaus, suojavaatteet, käsiensuojaimet, työ- ja turvajalkineet sekä putoamissuojaimet.

Suojainpassiin voi tutustua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen suojainpassi@styl.fi.

Kun olen saanut viestisi, saat minulta vastauksen, joka sisältää linkin Suojainpassin demoon.

Nimi: John Bergman

Työ: Toiminnanjohtaja STYL ry  

Koulutus: KTM

Ura: Markkinoinnin ja myynnin johtotehtäviä  

Perhe: Naimisissa, kaksi aikuista lasta

Asuu: Pääkaupunkiseudulla

Harrastukset: Mökkeily, veneily  

   Bergman_web