Ajankohtaista

Tekstiilialan ammattitietoa jo 80 vuotta
Tekstiililehti perustettiin 80 vuotta sitten, vuonna 1937 palvelemaan yhä laajenevaa kotimaista tekstiiliteollisuutta. Lehden perustajana toimi Suomen Tekstiilimiesten Liitto, joka nykyisin tunnetaan nimellä Suomen Tekstiiliteknillinen Liitto ry. Tekstiililehden ensimmäinen päätoimittaja oli Ins. Aarne Heikkilä, joka lehden näytenumeron pääkirjoituksessa kirjoitti muun muassa näin:
Tekstiililehti etsii ilmoitusmyyjää
Tunnetko tekstiilialan toimijat ja olet hyvin verkostoitunut? Tai haluatko oppia lisää alan arvoverkostoista? Jos olet lisätienestejä kaipaava myyntihenkinen ja järjestelmällinen luonne, joka haluaa tehdä myös tulosta, olet etsimämme henkilö.
Uudistunut Tekstiililehti
Tekstiililehti 2-3/2017 on ilmestynyt. Lehti on uudistunut sekä visuaalisesti että sisällöltään. Sivujakin lukupaketissa on enemmän kuin aiemmin. Uusi lehti on raikkaampi ja rytmikkäämpi, eloisa, mutta edelleen asiansa tunteva. Tämän numeron teemana on "Suomalainen työ ja koulutus". Uutena artikkelisarjana lehdessä aloittaa "Suomalaiset tekstiilitehtaat", jossa tällä kertaa tutustutaan satavuotiaaseen Annalan Kutomoon.
Kiertotalousseminaarin 8.11.16 esitykset verkossa
Keudan Aikuisopistolla marraskuussa pidetyn TEVA-alan vastuullisuus, kierrätys ja kiertotalous -seminaarin esitykset ovat nyt saatavilla STTL ry:n jäsenille ja Tekstiililehden tilaajille näiden nettisivujemme Extranet-osiosta, eli sivujen yläkulmasta Kirjaudu sisään-linkistä. Jos et muista kirjautumistunnuksia, laita viestiä palaute-lomakkeella tai lähetä sähköpostia tekstiililehti@tekstiililehti.fi. Linkki aineistoihin on jaettu myös kaikille seminaariin osallistuneille.
Työ- ja suojavaatetuksen ajankohtaispäivät 6.-7.10.2016
Työterveyslaitoksen järjestämiä Työ- ja suojavaatetuksen ajankohtaispäiviä vietettiin lokakuun alkupäivinä Lappeenrannassa. Katso kuvaraportti tapahtumasta Ajankohtaista-sivultamme, lisää päivien aiheista kerromme lehden joulukuun numerossa. Edit 19.12. Sivulle on lisätty pieni historiakooste ajankohtaispäivistä Helena Mäkisen materiaalien pohjalta
Kiertotalous-seminaari ja vaalikokous 8.11.
STTL ry järjestää yhdessä Keudan aikuisopiston, Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n sekä Tekstiilihuoltoliiton kanssa tekstiilialan seminaarin 8.11.2016 Järvenpäässä. Seminaarin otsikkona on "Teva-alan vastuullisuus, kierrätys ja kiertotalous". Seminaarin päätteeksi on mahdollisuus tutustua uudistettuun Keudan opetuspesulaan, ja päivän päättää STTL:n vaalikokous.
Tekstiilihuollosta uudessa lehdessä sekä nettisivuillamme
Tekstiililehti 4-2016 pääteemana on tekstiilihuolto, lehdestä löydät artikkeleita niin alan koulutuksesta, yrityksistä kuin tulevaisuudestakin. Päätoimittajamme vieraili joka neljäs vuosi järjestettävillä, maailmanlaajuisilla Texcare-messuilla, messujen kuulumisia ja alan tulevaisuuden näkymiä voit lukea lehdestä sekä lisämateriaalina täältä nettisivuilta Ajankohtaista-osiosta, otsikolla "Uudet liiketoimintamallit tekstiilihuoltopalveluissa". Mielenkiintoisia lukuhetkiä uuden lehden parissa!
Mielenkiintoiset vierailuluennot TAMKissa 31.8. ja 2.9.
Smart Textile: Let's Dream! -luentosarja Tampereen ammattikorkeakoululla ke 31.8. ja pe 2.9. osoitteessa Kuntokatu 4, Tampere, luentosali R1-01. Professorit Donatas Petrulis ja Salvinija Petrulyté Kaunasin teknillisestä yliopistosta luennoivat kahden päivän aikana aiheista " Advances in Developments and applications of innovative fibre/yarn/fabric structures" sekä "Intelligence Fibrous Materials for smart environment". Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.
Vastuullisista innovaatioista Copenhagen Fashion Summitissa
Copenhagen Fashion Summit 2016 järjestettiin Kööpenhaminassa 12.6.2016. Tekstiililehden päätoimittaja Sanna Konola oli mukana tapahtumassa, lue raportti "Vastuullisen innovaation vaatimukset" Ajankohtaista-sivultamme. Lisää materiaalia tapahtumasta löytyy myös syyskuussa ilmestyvästä Tekstiililehdestä.
Planet Textiles 2016 -tapahtuman sisältöä
Päätoimittajamme Sanna Konola osallistui Kööpenhaminassa järjestettyyn Planet Textiles 2016 -tapahtumaan ja kirjoitti tuoreet kuulumiset paikan päältä. Konferenssin teema ”Smart Ideas for Sustainable Industry” esitteli ideoita ja kehityshankkeita ympäri maailmaa. Lue raportti Ajankohtaista-sivultamme, lisää tietoa tapahtuman sisällöistä on tulossa syksyn Tekstiililehteen, samoin kuin Planet Textilesia seuranneesta Copenhagen Fashion Summit -tapahtumasta.

» Arkisto