Ajankohtaista

STTL ry:n vuosikokous 29.3.2021 ja Fortum Bio2X-esittely
Tervetuloa Suomen Tekstiiliteknillisen liiton vuosikokoukseen maanantaina 29.3.2021 klo 16.30. Kokous pidetään Teams-etäkokouksena. Vuosikokouksen alussa kuulemme Fortumin Bio2X-hankkeen kuulumiset Päivi Longan esitteleminä, Bio2X-hankkeessa kehitetään erilaisia lopputuotteita biomassasta, muun muassa oljesta tekstiilikuitua. Ilmoittaudu mukaan kokoukseen
Tervetuloa vaalikokoukseen ma 30.11.2020
Suomen Tekstiiliteknillisen liiton vaalikokous 2020 pidetään maanantaina 30.11.2020 klo 16.30. Vaalikokous järjestetääm Teams-kokouksena. Asialistalla ovat vuoden 2021 suunnitelmat ja talous sekä hallituksen puheenjohtajan ja erovuoroisten jäsenten valinnat. Kokouksen esityslista löytyy ...
Laatu, turvallisuus sekä muuntautuminen aiheina Tekstiilin Syysseminaarissa
Kiitos kaikille osallistujille, mielenkiintoisille luennoitsijoille sekä yhteistyökumppaneille onnistuneesta Tekstiilin Syysseminaarista 19.11.2020. Seminaari keräsi Teams-linjoille vajaa sata henkilöä kuulemaan ja keskustelemaan tekstiili- ja vaatetusteollisuuden ajankohtaisista aiheista. Teemana seminaarissa oli ketterä ja muuntuva tekstiiliteollisuus, josta kuultiinkin hienoja esimerkkejä tältä erikoiselta korona-ajalta. Seminaariesitykset löytyvät ....
Tervetuloa vuosikokoukseen 24.9.2020
Tervetuloa Suomen Tekstiiliteknillisen liiton vuosikokoukseen torstaina 24.9. klo 16.30. Kokous pidetään koronatilanteen takia Teams-etäkokouksena. Kokouksen aluksi Rester Oy:n hallituksen jäsen, Pure Waste Textilesin Jukka Pesola kertoo ajankohtaiset kuulumiset Paimioon rakentuvasta tekstiilien kiertotalouslaitoksesta. Ilmoittaudu mukaan 22.9. mennessä.
Tekstiilin Syysseminaari tulee taas
Järjestämme jälleen suositun Tekstiilin Syysseminaarin, jossa esillä ovat ajankohtaiset aiheet tekstiilialalta. Teemana marraskuun seminaarissa on ketterä ja muuttuva tekstiili- ja vaatetusteollisuus, kuulemme muun muassa tarinoita, miten alan yritykset pystyivät vastaamaan koronan tuomiin haasteisiin. Merkitse siis jo kalenteriisi torstai 19.11. Koronatilanteen vuoksi STTL ry:n hallitus päätti elokuun lopulla, että seminaari järjestetään verkossa. Jaamme seminaarilinkin kaikille ilmoittautuneille, ilmoittautuminen alkaa syyskuun lopulla. Katso linkin takaa seminaarin mielenkiintoiset puhujat, tervetuloa mukaan!
Lisää faktatietoa maskikeskusteluun
VTT on toukokuussa testannut paljon keskusteluissa olleiden kangasmaskien suorituskykyä virusten leviämisen torjunnassa. Tiedotustilaisuudessa Ali Harlin kertoi testeistä ja niiden tuloksista. Kuten aiemminkin on ajateltu, kangasmaski ei suojaa kuten virallinen, standardoitu hengityssuojain, mutta hyötyä sen käytöstä kuitenkin on. Maski ei suojaa niinkään itse käyttäjää, vaan muita. VTT on myös simuloinut viruksen leviämistä yskiessä, ja on mukana kehittämässä suomalaista suojainvalmistusta.
STTL ry:n vuosikokous siirtyy syksyyn
Suomen Tekstiiliteknillisen liiton vuosikokous oli tarkoitus järjestää maaliskuussa, mutta korona-epidemian takia kokousta siirrettiin eteenpäin. Toiveena oli, että kokous olisi pystytty pitämään viimeistään kesäkuussa, mutta 7.5.2020 kokouksessaan STTL ry:n hallitus päätti, että kokouksen ajankohtaa siirretään edelleen epidemiatilanteen vuoksi. Tarkoitus on järjestää kokouksen yhteydessä myös yritysvierailu, kuten aiemminkin vuosi- ja vaalikokousten yhteydessä on ollut. Seuraa tiedotustamme, STTL ry:n hallitus seuraa epidemiatilannetta, ja kokous järjestetään heti, kun se on turvallista.
Peruttu/siirretty - Vuosikokous Marimekolla 31.3.2020
EDIT 18.3.2020 Vuosikokous on peruttu/siirretty eteenpäin. Vuosikokous pyritään pitämään 30.6.2020 mennessä, asiasta tiedotetaan lisää, kun poikkeustilan jatkumisesta tiedetään. ----------------------------------------------- ----------------------------------------------- Tervetuloa Suomen Tekstiiliteknillisen liiton vuosikokoukseen tiistaina 31.3.2020, vuosikokous pidetään Marimekolla Helsingissä. Ennen vuosikokousta on mahdollisuus tutustua klo 13 alkaen Marimekon painoon ja kuulla ajankohtaisia kuulumisia yhtiöltä. Ilmoittaudu mukaan 25.3. mennessä.
Vaalikokouksessa tutustuttiin Ioncell-teknologiaan
Suomen Tekstiiliteknillisen liiton vaalikokous järjestettiin marraskuussa Otaniemessä, Aalto-yliopiston Biotalouden ja biotuotteiden laitoksella. Ennen kokousta kuultiin laitoksen johtajan Herbert Sixtan kooste laitoksen toiminnasta sekä erityisesti Ioncell-kehitystyöstä ja tulevaisuuden näkymistä. Laitokselle ollaan perustamassa pilottilaitosta, jolla kuidun tuotantoa saadaan skaalattua isommaksi.

» Arkisto